Dag 2: Øyafestivalen 2022

11. august 2022

Hvor skal jeg begynne? Det startet høyt etter første dag og steg til himmels, bokstavelig talt, på andre dag.

ichelle Ullestad fra Bergen leverte definitivt, lett indierock med mange morsomme og gode ordspill. Tekster kan hun skrive, på Bergensk. Låtene var litt spinkle og har noe å gå på for å kommer videre.

Porrigde radio leverte bra klassisk indierock. Det låt veldig bra og man fikk vibber av gode gamle dager på So What. Vokalen var behagelig å høre på. Bandet er verdt å lytte mer til ved en passende anledning.

Fontaines D.C. spilte gode gitarbasert indierock. Flere sterke låter som svingte og som løftet stemningen. Men, når en har kun gitarer og ikke synth eller piano, kan det det bli noe ensformig dersom en ikke har en tydelig vokal som bærer låtene og gir musikken en helt særegen signatur.

JARV IS. er en egen klasse for seg. Den tidligere vokalisten i Pulp levere artige låter innen sjangeren pop og rock. Han er en entertainer som med meget fornøyelig britisk humor binder låtene sammen med små anekdoter mellom hver låt. Denne gangene synes jeg musikk fløt bedre enn sist jeg hørte ham i Barcelona.

Nick Cave – Det en grunn til at han er blant verdens største nålevende artister. Tekstene er tidvis på Bob Dylans nivå hvor temaene varierer mellom savn, kjærlighet, anger, tvil og tro. Mannen har et langt og levd liv bak seg som gjenspeiles i tekstene. Musikken varier fra sing-songwriter, støyrock og kanskje litt pop. Når endog publikum på Øya faktisk klarer å tie stille og synger med i en storslagen allsang så skjønner en at Nick Cave har en unik nådegave til å trollbinde folk. Det var nesten som å være på et religiøst vekkelesesmøte.

Mat og drikke smaker bra på Øya – De har fått opp vannstasjoner flere stede slik st man får drukket masse vann i varmen.Toalettene har bra standard. Og publikum er blide og fornøyde, men noen mangler fullstendig folkeskikk: Er det helt umulig å forstå.et vi er der for å høre på musikk – Ikke for å høre noen skvaldre i vei som om de er på en låvefest. Vær så snill – Ti stille, eller gå bort til et annet sted på det store områder hvor det det kan prates. Eller blir hjemme!

Dagens lille hyggelig øyeblikk var det da jeg jeg fikk hilse på Ea Othilde – Jeg måtte si det som det var at hun sang så vakkert og forsiktig på Klubbdagen at hun fikk en gammel «grinebiter» på Øya til å felle en tåre eller to. Det satte hun stor pris på. Tenkte det er viktig at unge artister i begynnelsen av sin karriere får tydelige tilbakemeldinger. Ba henne ta godt vare på makkeren sin da de utfyller hverandre svært godt.

Så er det hjem og hvile bena til dag tre. Har gått omtrent en mil i dag også og stått rett opp og ned i vel åtte timer… Det merkes! Og i morgen er det Suede på programmet og masse mer… Takk Claes Olsen & Co!

Aftenposten.no: Nick Cave var tett på publikum
Dagbladet.no: Nick Cave på Øyafestivalen – For en fest!

Ny Hammersborgstunell til 10 milliarder?

10 milliarder for å senke en eksisterende vegtunnel midt i Oslo høres voldsomt ut. Nok en gang skal det brukes milliarder på vegprosjekt på Østlandet. Men for den som ikke har lest seg opp på saken må dagens tunnel lenger ned i bakken fordi den går rett under det nye...

Flytoget

Det kan av og til oppleves så utrolig provinsielt å bo i Norge når man hører og leser at mange trekker på skuldrene og spør: Hva skal vi med Flytoget? For snart 30 år siden var det noen fremsynte politikere her i landet, som for en gangs skyld trakk opp nisseluen og...