Dag 1: Øya 2022 leverer!

11. august 2022

Kings of Convenience – KOC startet forsiktig med enkle minimalistiske sanger som passet godt til at det er sommer og varmt i Tøyenparken. Sjarmerende og velspilt festivalåpning er Musikknyheter sin vurdering.

brenn. – Morsom skranglerock fra Oslo. Slet litt med at lydanlegget i Amfiet var for stort slik at de fikk ikke frem den gode rene gode lyden. Brenn er en perfekt vekkerklokke i den døsige sommervarmen skrev Aftenposten.

BIKINI KILL leverte en bråkete konsert med hardtslående amerikansk feminin punk. Det var nesten som å høre gode gamle Sex Pistols spille igjen.

BIKINI KILL leverte en bråkete konsert med hardtslående amerikansk feminin punk. Det var nesten som å høre gode gamle Sex Pistols spille igjen.

Emilie Nicolas leverte over måte – Ikke helt uventet. Vakkert og storslått – Kunne kanskje hatt litt mer variasjon i låtutvalger da sangene blit nokså like.

The Good, the Bad and the Ugly spilte energiske god og fyldig norsk punkrock. Vokalist Ivar Nikoliasen er en dyktig entertainer som serverer drøye morsomheter.

Lemaitre var vel dagens overraskende bekjentskap. Det er stort band som server svært mange gode dansbare låter med innslag med både strykere og storband. De beveger seg innen flere sjangre som electro-house, dance og pop

Vi takker for i dag og pleier føttene til morgendagen. Dagens opptelling viser at der er gått nesten en mil innenfor området sammenhengene i to og en halv time… Man blir sprek av sånt, og litt solbrent om man ikke har sommernatt og smører seg godt…

Morgendagens dilemma står mellom unge Michelle Ulvestad fra Bergen og Signe Marie Rustad… Hmmm. Nick Cave Blir gåsehud og et glimt av himmel på Jorden, så den er nok ikke så mye å lure på.

Totalt sett leverer Øya også organisatorisk – Mat, drikke og toalett er der det skal være. Publikum ser ut til å kose seg, det er rett og slett god og lett sommerstemning. Stort innslag av flere av den grå garde bekrefter at Øya favner flere generasjoner.

Takk Øya!

 

Ny Hammersborgstunell til 10 milliarder?

10 milliarder for å senke en eksisterende vegtunnel midt i Oslo høres voldsomt ut. Nok en gang skal det brukes milliarder på vegprosjekt på Østlandet. Men for den som ikke har lest seg opp på saken må dagens tunnel lenger ned i bakken fordi den går rett under det nye...

Flytoget

Det kan av og til oppleves så utrolig provinsielt å bo i Norge når man hører og leser at mange trekker på skuldrene og spør: Hva skal vi med Flytoget? For snart 30 år siden var det noen fremsynte politikere her i landet, som for en gangs skyld trakk opp nisseluen og...