Forslag til en kampanje Orkanfjell fritidsklær

13. desember 2016

En kampanje for vinterklær midt i fellesferien kan da umulig være noen god ide, eller?

Under 2. verdenskrig annonserte Melange Margarin som normalt i aviser og ukeblader selv om produktet var rasjonert og stort sett umulig å få tak i. Etter krigen gikk markedsandelene i taket fordi folk hadde blitt fristet av annonsene gjennom fem år og nå endelig fikk de kjøpe varen. Om denne historien er sann vet jeg ikke, men det er en god historie om markedsføring.

Likedan tror vi det kan være en morsom ide å finne ut om det er mulig å selge vintertøy om sommeren. Det er neppe noen andre konkurrenter som vil gjøre det samme og dermed vil kampanjen neppe drukne i støyen til alle andre som vil annonsere når det nærmer seg vinteren.

Midt på sommeren er det som oftest stille i butikkene og kundene kan derfor få mange gode kjøpsopplevelser fordi de vil oppleve at betjeningen har god tid til dem fordi det er ikke så mange andre kunder som styrer og stresser.

Den første sneen og kulden skaper alltid panikk og derfor kan et hovedbudskap være at det er alltid smart å være beredt. Dessuten å åpner det for å gjøre noe uventet og morsomt, og kalde dager om sommeren kan brått gjøre kampanjen meget relevant.

Ny Hammersborgstunell til 10 milliarder?

10 milliarder for å senke en eksisterende vegtunnel midt i Oslo høres voldsomt ut. Nok en gang skal det brukes milliarder på vegprosjekt på Østlandet. Men for den som ikke har lest seg opp på saken må dagens tunnel lenger ned i bakken fordi den går rett under det nye...

Flytoget

Det kan av og til oppleves så utrolig provinsielt å bo i Norge når man hører og leser at mange trekker på skuldrene og spør: Hva skal vi med Flytoget? For snart 30 år siden var det noen fremsynte politikere her i landet, som for en gangs skyld trakk opp nisseluen og...